Executive Chef (m/v) | West Vlaanderen

<= terug naar overzicht

Jouw nieuwe werkplek!

Je komt terecht in één van de meest dynamische en snelstgroeiende hotels in West Vlaanderen. Het hotel maakt deel uit van een enthousiaste jonge groep, onder vlag van een internationaal gerenommeerd merk. Je wordt omringd door ware HORECA professionals waarin jij volop jouw talenten kan laten ontplooien. Het hotel en zijn volledige F&B unit blinkt uit door versheid, kwaliteit, service en creativiteit. 
Als Executive Chef werk ben je verantwoordelijk voor het ontbijt, lunch, diner, koffiebreaks, take-away, catering, banquetten, recepties,... Bovendien sta jij in voor het meedenken en uitwerken van nieuwe initiatieven.
De kaart bestaat uit gepimpte klassiekers die uitgegroeid zijn tot 'the best in town'.
In de keuken neem jij de leiding over een team van +/- 8 medewerkers en serveer je gemiddeld 150 à 200 couverts per dag.
Deze zaak is 7/7 open.

Wie ben jij?

Je hebt minstens 3 tot 5 jaar ervaring in een sterke en soortgelijke leidinggevende functie als Chef. Of je kan dan weer adelbrieven voorleggen als sous-chef met minimum 5 jaar werkervaring, 'ready for the next step!'
Je bent het Nederlands (en andere talen) machtig en voelt je als een vis in het water in een multi-culturele omgeving. 
Collegialiteit, 'open' communicatie en stressbestendigheid zijn opvallende kenmerken en je houdt niet van een nine-to-five mentaliteit.
Stilstaan is achteruitgaan! Daarom ben jij de gangmaker in het continue zoeken en cultiveren van nieuwe gerechten volgens markt- en seizoensaanbod & op basis van de huidige voedingstrends. 

Volgende taken vallen onder jouw bevoegdheid

  • Je waakt over de continuïteit van de beoogde kwaliteits- veiligheids- en hygiënenormen.
    HACCP, productiefiches, kwaliteitschecks zijn jouw niet vreemd. Je bewaakt de bereidingsprocessen en neemt deel aan de drukste momenten aan het vuur;

  • Je bent de drijvende kracht van de keuken en zorgt mee voor de vlekkeloze reputatie van deze zaak;

  • Je staat in voor het personeelsbeheer : regelen van verlof, selecteren van nieuwe werknemers, zorg dragen voor het opleiden/inwerken van nieuwe collega's, uitvoeren van beoordelingen, opstellen van dienst-en werkroosters en regelen van voldoende bezetting;

  • Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie/innovatie van de kaarten en gerechten. Je houdt de trends bij, stelt pro-actief nieuwigheden voor aan jouw manager waarbij je reeds een voorcalculatie maakt.

  • Je houdt nauwkeurig de inkoop en voorraadbeheer in het oog. Je controleert de aangekochte en opgeslagen goederen en staat in direct contact met jouw leveranciers. Je werkt telkens rond de vooropgestelde foodcost targets en zoekt naar manier om efficiënter te kunnen werken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

  • Als Executive Chef draag je tevens de verantwoordelijkheid om de infrastructuur als goede huisvader te beheren. Je houdt de verschillende onderhoudscontracten van de machines/installaties in het oog en kijkt voor herstelling/vervanging waar nodig.

Wat mag jij van jouw nieuwe werkgever verwachten?

  • Marktconform loon in categorie 9
  • Full-time contract van onbepaalde duur
  • Maaltijdcheques
  • Forfaitaire onkosten vergoeding
  • Vervoersvergoeding
  • Goede doorgroeimogelijkheden 

Uurrooster

Als Executive Chef bepaal je zelf jouw 2 vrije dagen per week en zorgt voor aanwezigheid op de drukste momenten.
Gemiddelde werkuren : 40-45 uren/week.

Startdatum

In overleg

Samengevat aanbod

  • Correcte uren en goede verloning !
  • Hard werkend team en leuke werksfeer.
  • Uitgebreide F&B faciliteiten
  • Mooie doorgroeimogelijkheden
  • Contract • Vaste Job • Contract van onbepaalde duur • Voltijds

Waar en hoe solliciteren

via de button bovenaan deze advertentie.
Belangrijk: volledige CV + motivatiebrief + foto
 

<= terug naar overzicht